MJU Vlada RS SIGEN-CA Overitelj na MJU English

a

Zaščita datotek za izbrane naslovnike

Osebam, ki so v Imeniku Javne uprave ali pa v vašem adresarju, lahko šifrirate datoteke. Samo tiste osebe, ki ste jim namenili šifrirane datoteke, lahko te datoteke tudi dešifrirajo. Pri vsakem šifriranju datotek za druge osebe ste tudi vi vključeni kot prejemnik, kar pomeni, da lahko tudi vi dešifrirate datoteke, namenjene drugim.
a

Zaščita datotek za posamezne naslovnike

1. Izberite datoteko, ki jo želite šifrirati ter pritisnite desni gumb na miški. Če želite šifrirati več datotek, jih morate predhodno vse označiti.
2. Iz priročnega menija izberite "Secure for list" > "Select Recipients". Odprlo se bo pogovorno okno "Select Recipients".
3. Če želite prenesti naslovnika iz vašega posebnega adresarja (ang. Personal Address Book) v izbrani Seznam naslovnikov (ang. Selected recipients list), naredite naslednje:
  • Izberite naslovnika v posebnem adresarju in dvakrat kliknite nanj,
  • izberite naslovnika v posebnem adresarju ter ga z miško prenesite v izbrani seznam naslovnikov.
  • Izberite naslovnika v posebnem adresaju (ali več naslovnikov) in pritisnite "Add". Pritisnite "Add All", če želite dodati vse naslovnike in vse sezname naslovnikov iz posebnega adresarja v izbrani seznam naslovnikov.
4. Pritisnite "OK". Datoteka je sedaj zavarovana za izbranega naslovnika(e).

 

 

a

Zaščita datotek za seznam naslovnikov

1. Izberite datoteko, ki jo želite šifrirati ter pritisnite desni gumb na miški. Če želite šifrirati več datotek, jih morate predhodno vse označiti.
2. Iz priročnega menija izberite "Secure for List". Seznam naslovnikov, ki ste ga predhodno pripravili, se bo prikazal v padajočem meniju.
3. Izberite želeni seznam naslovnikov. Datoteka je sedaj zavarovana za naslovnike z izbranega seznama naslovnikov.

 

 

 

 

 

© Overitelj na Ministrstvu za javno upravo RS