MJU Vlada RS SIGEN-CA Overitelj na MJU English

ZAGON PROGRAMA ENTRUST/ENTELLIGENCE

 

Vsebina poglavja Zagon programa Entrust/Entelligence

Uvod

Zagon programa Entrust/Entelligence se izvede avtomatsko ob zagonu računalnika. Pred samo uporabo programa Entrust/Entelligence pa je potrebna prijava uporabnika. S prijavo se namreč uporabnik avtenticira preko posebnega gesla. Entrust/Entelligence avtomatsko odjavi uporabnika, če le-ta določen čas ne uporablja računalnika. Na ta način je onemogočeno dešifriranje in branje vaših datotek nepooblaščenim osebam.

 

Postopek prijave

1. Pritisnite "Start" v opravilni vrstici okolja Windows. Iz priročnega menija izberite "Programi" > "Entrust" > "Entrust Login". Odprlo se bo pogovorno okno za prijavo v Entrust .


Slika 1.

Drugi način prijave: Kliknite z desnim gumbom miške na ikono ključ v opravilni vrstici okolja Windows (slika2) in nato izberite "Log in to Entrust". Odprlo se bo pogovorno okno za prijavo v Entrust (Slika 1) .


Slika 2.

2. V pogovornem oknu za prijavo v Entrust pritisnite "Browse..." in poiščite lokacijo profila, ki ga želite uporabiti pri prijavi, če le-ta ni prikazan v padajočem seznamu polja "Profile name:". Datoteka s profilom ima končnico .epf.

3. Vpišite posebno geslo v polje "Password:".

4. Pritisnite "OK"

Ob prvi prijavi se bo prikazalo pogovorno okno, čigar namen je dodatno varovanje pred dostopom nepooblaščenih oseb do vaših zaupnih informacij v Entrust/Entelligence.

5. Pritisnite "Yes". Sedaj ste prijavljeni v Entrust/Entelligence.

 

Postopek ponovne prijave po času, ko je Entrust izvedel samodejno odjavo

1. V pogovornem oknu za prijavo v Entrust vnesite posebno geslo v polje "Password:".

2. Pritisnite "OK".

 

Postopek odjave

1. Kliknite z desnim gumbom miške na ikono ključ v opravilni vrstici okolja Windows.

2. Izberite "Log out of Entrust".

 

Postopek prijave z drugim profilom

Če se želite v Entrust/Etelligence prijaviti z drugim profilom (imate jih lahko več), se morate najprej odjaviti iz vseh Entrust aplikacij (Entrust True Delete, Entrust Express). Nato je potrebno ponoviti korake opisane v postopku odjave, nazadnje pa se je potrebno prijaviti z drugim profilom tako, kot je opisano v postopku prijave.

 

 

 

 

 

© Overitelj na Ministrstvu za javno upravo RS